Onopgemerkte Schatten / de Baanbreker

Conceptstore Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf de Baanbreker. Elke 3 maanden is er een nieuwe tentoonstelling te zien. Kunstenaars met een handicap of kwetsbaarheid exposeren samen met kunstenaars en ontwerpers uit het reguliere kunstcircuit.

Niet alleen de kunst verandert elke 3 maanden, maar de hele winkel wordt compleet opnieuw ingericht. Het interieur en de producten worden afgestemd op de kunst en sfeervol ingericht bij het nieuwe thema. Tot 20 oktober is de expositie ‘Memories’ te zien. Naast een wisselend kunst en design aanbod vind je bij ons unieke producten die gemaakt worden op de diverse dagbesteding locaties van de Baanbreker. Zoals bijvoorbeeld: meubels uit eigen houtwerkplaats en keramiek uit het keramiekatelier. Ook verkopen wij prachtige handgemaakte knuffels, tassen en kussens van handwerkgroep de Juffies. Dit alles wordt gecombineerd met bijzondere vintage en retro items. Het loont dus de moeite om regelmatig even te komen kijken want de winkel blijft inspireren!

Onopgemerkte Schatten biedt ook werkplekken aan als dagbesteding voor mensen met een indicatie. Creatievelingen kunnen hier hun hart ophalen met het decoreren van servies, schilderen van cadeaupapier en tasjes, klanten helpen, kassa draaien, cadeautjes inpakken etc.

Op 28 september kunt u verschillende kunstenaars van het atelier van de Baanbreker aan het werk zien, zoals bijvoorbeeld: schilderkunst, pyrografie en snel portret tekenen. Tussen 11.00 en 14.00 uur zal de muziekgroep van de Baanbreker een tweetal optredens geven in de prachtige binnentuin van de Baanbreker achter de winkel. Ook kunt u een kijkje nemen in ons houtatelier waar met veel plezier gewerkt wordt door deelnemers en vrijwilligers van de Baanbreker aan eigen gemaakte producten en het restaureren van oude houten meubels. Natuurlijk zijn deze dag ook onze keramiekgroep en handwerkgroep vertegenwoordigd met de prachtige kunstzinnige en ambachtelijke werken die zij maken.

Like en volg ons op Facebook voor programma-updates.

© Copyright – UITDAGend Enkhuizen | Groeier!