Jazz Enkhuizen

‘’The hottest place in the north’’ 

Jazz is hot in Enkhuizen, wellicht ben je wel eens op het Jazz Festival geweest? Of op één van de evenementen van de Sgt.Pepper’s Jazzclub? Het Jazz Festival en de Jazzclub werken graag samen om Jazz in onze mooie stad levend te houden. Tijdens UITdagend Enkhuizen laten wij je graag kennis maken met Jazz en de Jazz evenementen die in Enkhuizen georganiseerd worden. 

Europa’s sfeervolste traditional jazzfestival 

Het Jazz Festival Enkhuizen vierde in 2019 haar 46ste verjaardag. Het jaarlijks terugkerende festival is altijd in het 1e weekend van juni (behalve wanneer dit het Pinksterweekend is). Van donderdagavond t/m zondagavond is het feest in de stad. Ieder jaar komt de nationale en internationale crème de la crème van veelbelovende tradional jazzmuzikanten vier dagen samenMet het oude stadshart als historisch decor vindt van donderdag tot en met zondag een tiental unieke evenementen plaats die stuk voor stuk jong en oud in vervoering zullen brengen. Dit maakt het Jazz Festival Enkhuizen tot een vierdaagse die niemand mag missen. In 2020 is het festival op 4,5,6 en 7 juni. Meer weten? Volg ons op Facebook of houd de website jazzfestivalenkhuizen.nl in de gaten.  

Het hele jaar door Jazz 

Naast een Jazz Festival heeft Enkhuizen ook al ruim 27 jaar een jazzclub in haar muzikale midden. De Sgt.Pepper’s Jazz-Club is opgericht op 1 januari 1993 en gevestigd in het Peperhuis. Tijdens 9 clubmiddagen per jaar treden vele nationale en internationale jazzbands op. Daarnaast worden swingende blues avonden gehouden en voor de jeugdige muziekliefhebbers zijn jaarlijks workshopsIn samenwerking met de gemeente Enkhuizen heeft de club het initiatief genomen om een eigen Jazz Walk of Fame aan te leggen die loopt vanaf het St.Jansplein via het Venedie tot de Dijk in Enkhuizen. In deze Walk worden jazzbands en muzikanten geëerd en gehuldigd die een forse bijdrage hebben geleverd aan het ontstaan van de “ Enkhuizer Jazzscene ”. Daarnaast wordt door een publieksjury jaarlijks de winnaar van de Jazz Award bepaald. De winnaar van deze unieke prijs wordt gekozen uit de bands die in de jazzclub hebben opgetreden in dat jaar. De jazzclub hanteert altijd een streven om de toegang voor een ieder aantrekkelijk te houden. De toegang tot de clubmiddag is 7 euro voor de donateur en 12 euro voor anderen. Donateur kun je worden voor 17,- per jaar, 8,- voor het inwonende gezinslid. Ook is het mogelijk een Goldcard te kopen, die erg voordelig is voor de frequente bezoeker. Meer weten? Kijk op onze site www.sgtpeppersjazzclub.nl   

 

  

Like en volg ons op Facebook voor programma-updates.

© Copyright – UITDAGend Enkhuizen | Groeier!