Gerd Wilfert

Gerd Wilfert (1949, verhuisde in 1971 vanuit Denemarken naar Nederland) woonde en werkte o.m. in Kopenhagen, Amsterdam, Huizen en St. Vallier de Thiey (Frankrijk). Sinds 1980 is hij full-time met schilderen bezig en vormde zichzelf (autodidact) als een zeer begaafd en technisch precies kunstenaar. Vanaf 2002 tot 2011 woonde en werkte hij in Zuid-Frankrijk. Nu woont hij in Enkhuizen.

SCHILDERIJEN

Gerd Wilfert schildert hoofdzakelijk in de trant van hedendaags Magisch en/of Fantastisch Realisme, waarbij licht en schaduw een vooraanstaande rol spelen. Luchtballonnen over landschappen met merkwaardige objecten in waterpartijen, en stadsgezichten in een vreemde omgeving met gebouwen onder een glazen koepel zijn belangrijke inspiratiebronnen voor deze fijnschilder.

In een aantal schilderijen “verbergt” hij een Coca Cola flesje, blikje of reclame-uiting. Hij nam deel aan diverse solo- en groepstentoonstellingen;
o.a. in Kopenhagen, Cannes, Parijs, Antibes, Knokke, Laren, Rosmalen, Den Haag, Nuenen, Harderwijk, Ouderkerk aan de Amstel, Zaandam, Utrecht en Amsterdam.

Like en volg ons op Facebook voor programma-updates.

© Copyright – UITDAGend Enkhuizen | Groeier!