Dick & Geanne

De Enkhuizerse zangeres Geanne van Soelen en pianist/organist Dick Grasman hebben het afgelopen jaar samen hard gewerkt aan een repertoire met popsongs, begeleid door orgel. Beiden waren getroffen door het orkestrale effect, dat deze combinatie opleverde. Het uiteenlopende repertoire omvat popsongs van o.a. Carole King, The Beatles, Burt Bacharach, Yes, Kiki Dee en Enya, maar ook Nederlandstalige “luisterliedjes” van o.a. Herman van Veen, Eefje de Visser, Toon Hermans, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Dit resulteerde afgelopen mei in een concert in cultureel centrum De Triangel, N-H Kerk te Venhuizen. Op 28 september zullen Dick en Geanne te horen zijn met popsongs en orgel in de Vermaning te Enkhuizen. Zij hebben er al heel veel zin in!

Geanne van Soelen (24 jaar) is zangeres en woont sinds haar jeugd in Enkhuizen. Al zolang ze zich kan herinneren, is zingen haar grote passie. Geanne is lid van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en treed daarnaast regelmatig op als soliste. Ze zingt graag muziek die dicht bij haar hart ligt. In haar solorepertoire zijn belangrijke inspiratiebronnen onder andere Herman van Veen, Wende Sneijders, Liesbeth List, Trijntje Oosterhuis, Eefje de Visser, The Beatles en Simon and Garfunkel. Geanne studeert Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. De komende jaren wil zij zich volop blijven ontwikkelen als zangeres in ensembles en als solist en het is haar droom om muziek in de toekomst in te gaan zetten in welzijnswerk.

Dick Grasman (70 jaar) was al op 15-jarige leeftijd vaste organist van de Dorpskerk in zijn toenmalige woonplaats Jutphaas (nu Nieuwegein). Een paar jaar later, tegelijk met zijn studie voor leraar Duits, nam hij zijn orgelstudie weer op en wel bij Theo Teunissen aan de Utrechtse muziekschool. Hij speelde in vele kerken in Utrecht. Later werd hij pianist/organist van een heel groot jeugdkoor in Amsterdam o.l.v. Peter Dogger, dat resulteerde in vele uitvoeringen in kerken, maar ook drie keer in het Concertgebouw in Amsterdam, een geweldige belevenis.

Daarna volgde een grote reeks optredens met zangers, zangeressen, fluitisten, violisten, koren, orkesten, cabaretiers en zelfs speelde een aantal jaren keyboard in een popgroep.

Naast klassieke muziek heeft Dick ook altijd met evenveel plezier popmuziek gespeeld. Vooral na zijn pensionering als leraar Duits aan het Martinuscollege in Grootebroek is hij weer zeer vaak muzikaal actief.

Like en volg ons op Facebook voor programma-updates.

© Copyright – UITDAGend Enkhuizen | Groeier!